Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

CORONA UPDATE

Laatst bijgewerkt op donderdag 14 mei 2020

14 mei 2020

Vorige week hebben we jullie al een e-mail gestuurd dat de zwembaden per 11 mei weer open mogen. Omdat de zwembaden hier niet op waren voorbereid moest in hoog tempo een heleboel gebeuren waar ze verwacht hadden langer de tijd voor te hebben. Intussen hebben de zwembaden looproutes en zijn ook de andere regels om het sporten te hervatten uitgewerkt. Zie voor de meest actuele informatie van bv Sport: https://www.bvsport.nl/1/zwemmen/93/berichtgeving-corona

Op woensdag 13 mei heeft de A-selectie bij wijze van experiment een eerste training gedraaid. In de komende weken willen wij ook alle andere afdelingen in Orca weer gaan opstarten. Voordat het zover is moet er echter een aantal zaken gebeuren:

 • Er moet een schema komen van al onze activiteiten (lees: trainingen). Bij elk van de activiteiten moet een “coronacoördinator” aanwezig zijn in het zwembad. Deze is aanspreekpunt voor bv sport en moet toezien op het naleven van de geldende regels in het zwembad, met name de 1,5 meter afstand.
 • De trainers van de verschillende afdelingen gaan in samenwerking met het bestuur uitwerken hoe de trainingen er in de praktijk uit zullen zien. De kaders hiervoor zijn vooralsnog als volgt:
  • t/m 12 jaar nagenoeg geen beperkingen
  • vanaf 13 jaar altijd 1,5 meter afstand houden, ook in het water.
  • Maximaal 30 mensen in het zwembad.
  • Er mag niet worden gedoucht.
  • Je doet thuis de zwemkleding aan en komt kort voor aanvang van de training het zwembad binnen.
  • De grote kleedruimtes blijven gesloten.
 • Omdat er maximaal 30 mensen tegelijk in het water mogen liggen wordt er per afdeling uitgewerkt wie wanneer mag zwemmen.
 • Vanaf maandag 18 mei is het de bedoeling, mits alle randvoorwaarden zoals hierboven worden nageleefd, alle afdelingen weer te laten starten. De communicatie over hoe dat precies zal gaan zal per afdeling in de betreffende app-groepen gedaan worden.

Zoals door de overheid is gecommuniceerd mogen er tot 1 september geen wedstrijden worden georganiseerd. Dat betekent dat onder andere de clubkampioenschappen op een later moment ingehaald zullen worden. Hoe het volgende seizoen er voor iedereen uit zal gaan zien is op dit moment nog erg onduidelijk. We wachten hiervoor de ontwikkelingen af en houden jullie allemaal op de hoogte.

 

Bestuur zv Orca

 

27 april 2020

Helaas hebben de laatste veranderingen in de maatregelen voor ons nog geen verlichting gebracht. Alles blijft nog bij het oude

Bestuur zv Orca

========================================================================

25 maart 2020
18.00

Helaas gaat vanwege de huidige situatie rondom corona de Loop Leeuwarden niet door.
Als je al sponsors had via de site dan wordt het geld teruggestort.

Sponsorcommissie ZV Orca

========================================================================

23 maart 2020
22.00

Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond waarin aangegeven is dat alle samenkomsten tot 1 juni verboden zijn, heeft KNZB besloten om de competities voor seizoen 2019-2020 te stoppen.

https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000048688/knzb_stopt_alle_lopende_competities/

Dit is heel ingrijpend voor ons allemaal. Helaas kunnen we voorlopig niet zwemmen en is het dus niet mogelijk om te blijven trainen zoals we deden. KNZB geeft aan dat er via hun Social Media tips gegeven worden om op conditie te blijven. Gelukkig hebben wij ook toppers binnen Orca die goed bezig zijn met het geven van tips. Deze worden via facebook gegeven. Volg je de groep nog niet? Start nu en deel ook jouw tips om te blijven bewegen en je techniek op peil te houden.

Link facebookpagina: https://www.facebook.com/zvorcazwemmen/

Bestuur ZV Orca

==========================================================================

16 maart 2020

10.00 uur


In navolging op de aangekondigde maatregelen binnen Nederland, vinden wij het niet verstandig de landtrainingen nog door te laten gaan. De landtrainningen stoppen dus ook tot en met 6 april net als alle zwemactiviteiten.

Natuurlijk willen we allemaal in beweging blijven en trainen. Kijk daarom op onderstaande pagina voor oefeningen die je thuis kan doen.

https://www.uswim.nl/fitblijven/

Bestuur ZV Orca

=========================================================================

12 maart 2020

19.30 uur

Vanaf vandaag 18.00 uur tot en met 31 maart zijn er geen zwemtrainingen en wedstrijden. Voor deze periode heeft de KNZB ervoor gekozen alle wedstrijden af te lasten en BV Sport sluit de zwembaden.

De gymzalen blijven open. Aangezien veel van onze zwemmers bewegen heel erg zullen missen, hebben we ervoor gekozen om de landtrainingen door te laten gaan, tenzij de trainer zich niet fit genoeg voelt

De ALV die gepland staat op woensdag 25 maart gaat niet door.

Mochten er ontwikkelingen zijn, dan houden wij jullie op de hoogte.

Het Bestuur.