Mooie prestaties van Orca-meiden op NK estafette

Dit weekend zwommen er 6 meiden van Orca op het NK estafette. Het team bestaande uit Evy, Esmee, Lana, Femke, Syll en Wyneke Edou mochten 4x van start in verschillende combinaties.

Doordeweeks vroeg ons bed uit zijn we gewend, maar op een zondag om 5.30 bij het zwembad verzamelen om naar Dordrecht te rijden, is wel veel van het goeie.

Het doel van vandaag: zo hard mogelijk zwemmen. Met 4 estafettes en 6 zwemmers zwemt niet iedereen even vaak. Als coach ben ik dan ook heel blij dat er toch 2 zwemmers zijn die voor 35 seconden (1x zwemmen) helemaal mee komen naar Dordrecht.

Op het programma stond 4 keer 4×50 Rugcrawl, Schoolslag, Vrije slag en Wisselslag.

Rugcrawl in de estafettes is niet een die we vaak tegen komen. Daarom zijn we hier afgelopen week meerdere keren mee bezig geweest. Met goed resultaat want de overname waren allemaal goed getimed en ruim een seconde PR.

De 4×50 wisselslag was volgens de dames nog even spannend of een klein foutje tot een DIS zou leiden maar met 2 seconden PR op het score bord bleef de DIS gelukkig uit.

Al met al weer een mooie dag zwemmen en na 12 uren weer terug in Leeuwarden. Komende weken zijn de wedstrijden gelukkig weer iets dichter bij.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media