Indy en Kasper knallen op NJK

Bij de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in het weekend van 21, 22 en 23 juni hebben Indy Feenema en Kasper Lubbers Orca met verve vertegenwoordigd. Indy verbeterde haar persoonlijk record op haar afstand, de 100 rugslag, met een halve seconde. Kasper deed mee aan de tienkamp, dus kwam tien keer aan de start. Dit leverde hem maar liefst acht persoonlijke records op.

De Nederlandse Junioren Kampioenschappen houden de Orcanezer junioren vaak al maanden vooraf bezig. Voor de junioren 3 en 4 is de kwalificatie mogelijk door scherpe limiettijden te behalen. De junioren 1 en 2 moeten zich plaatsen door zich in de top 50 van de gehele categorie te halen in een klassement over zes verschillende afstanden. Femke, Wyneke Edou en Syll, allen in de categorie junioren 1 en 2 haalden het net niet, maar zaten er wel zo dichtbij dat we veel hoop hebben voor volgende seizoen. Joleen haalde een limiet op de 50 vrijeslag, maar kon door een hardnekkige blessure niet starten. Dit maakt dat er twee Orcanezen de Leeuwarder eer mochten verdedigen.

Voor Indy was het de eerste keer dat ze mee mocht doen aan een NJK. De 14-jarige zwemster uit Leeuwarden komt uit bij de junioren 3 en zwemt nog maar twee seizoenen. Na een seizoen waarin ze veel pech had met gezondheid, presteerde ze ontzettend goed bij deze grote wedstrijd. Niet alleen had ze een prachtige tijd, maar ook paste ze alle technische tips toe die vooraf waren besproken. Kasper zwemt in de categorie junioren 1, de 13-jarige zwemmer deed voor de tweede keer mee en in zijn leeftijdscategorie betekent het tien afstanden verdeeld over drie dagen: 100 vrij, 200 vrij, 400 vrij, 200 wissel, 400 wissel, 100 rug, 200 rug, 100 school en 200 school. Voor de Leeuwarder leverde dit acht persoonlijke records op, waarvan de 200 vrij de grootste met ruim 3 seconden.

Prachtige prestaties voor het Orca team dus in dit prachtige bad met allure in Eindhoven!

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media