Mooi prestaties bij de laatste Friese 5 van dit seizoen!

Terwijl de oudere zwemmers in Amersfoort streden om titel op de Nederlandse Kampioenschappen lange baan, gingen onze jongste Orcanezen van Opleidingen, Miniorenselectie en de C- selectie aan de start bij de Friese 5 te Dokkum. Onder leiding van Thea en Katrin namen zij deel aan deze wedstrijd. De Friese 5 is bedoeld om kennis te maken met de wedstrijdsport. Een groot deel van deze zwemmers heeft al meerdere wedstrijden gezwommen. Voor Jozua en Noëmi was dit echter hun eerste wedstrijd waar Jozua zelfs al een eerste plek behaalde op de 25 meter rugslag.

Met 27 zwemmers zat de sfeer er goed in. Soms namen de zenuwen echter de overhand. Maar door de goede begeleiding van de jeugdtrainers Femke, Evy, Lana en Isa verscheen iedereen uiteindelijk goed aan de start.

Onze minioren 3 en 4 waren niet alleen sterk maar ook erg aan elkaar gewaagd. Hun races waren erg spannend. Zo finishten Niene en Megan de 25 meter schoolslag in precies dezelfde tijd. Max en Megan flikten dit nog een keer op de 25 meter vrije slag.

In totaal gingen onze zwemmers 81 keer aan de start. Daarbij zwommen ze 46 PR’s. Amelie, Ellie, Ezra, Ida, Jente, Lilou, Liv, Silke K en Megan verbeterden op elke van hun drie afstanden hun tijd. Jente zwom zelfs 9 seconden van haar 25 meter schoolslag af. En dat deed ze met 7 seconden van haar 25 meter rugslag nog een keer over. Ook voor Liv ging de rugslag erg goed. Ze zwom 6 seconden van haar tijd af. Lilou en Silke K verbeterden hun tijd met 3 seconden op de 25 meter rugslag en 25 vrije met slag.  De oudere kinderen moesten de afstanden in 50 meter zwemmen. Daarbij zwommen Ida, Ilse, Joas en Ellie op de vrije slag ieder ruim 3 seconden van hun tijd af. Dat terwijl een deel van de PR’s nog maar 2 weken oud waren.

Er werd door iedereen erg goed gezwommen, PR of geen PR, je leert elke wedstrijd weer. Je kan ook heel trots zijn op je tijd omdat je goed hebt opgelet op je techniek. Dit was de laatste Friese 5 van dit seizoen en we hopen dat we jullie het volgend seizoen weer aan de start zien verschijnen.

Adres

Kalverdijkje 77a

8924 JJ Leeuwarden

Social media