Template created by Joomla 1.6 templates and the best poker webpages: party poker bonus code and best poker sites.

De rol van de ouders

Laatst bijgewerkt op zaterdag 03 december 2016

De rol van de ouders van een jonge zwemmer is ontzettend groot. Zij zijn verantwoordelijk voor allerlei praktische zaken als het vervoer van en naar trainingen en wedstrijden. Zij begeleiden hun kinderen bij het eten van gezonde voeding en het nemen van voldoende rust, bijvoorbeeld na de ochtendtrainingen. Maar nog veel belangrijker is het meeleven van de ouders bij de sportieve prestaties van hun kinderen. Zij kunnen hun kinderen stimuleren om zich in te zetten, steun geven bij teleurstellingen en succes relativeren. Ook kunnen zij hun kind voordoen hoe zij sportief met hun teamgenoten en tegenstanders om kunnen gaan.

Wij willen niet dat de ouders de taak van de trainer of ploegleiding over gaan nemen. Het is verwarrend voor kinderen om verschillende aanwijzingen te krijgen, helemaal als die tegenstrijdig zijn.

Als ouders en trainers de kinderen niet teveel onderling vergelijken, maar oog hebben voor de eigen ontwikkeling van het kind, hebben de kinderen meer kans op succes. Hierdoor bouwen zij sneller zelfvertrouwen op en hebben meer plezier in het zwemmen.

Als uw kind zich op een bepaald moment niet prettig voelt, stimuleer het dan om daar met ons over te praten. Lukt dat niet of heeft u vragen of suggesties, neem dan contact met ons op.  Samen kunnen wij er voor zorgen dat uw kind een prettige en leerzame tijd  heeft bij zv ORCA! 

OSense O-Sense